Concert

Exclusief op zaterdagavond wordt er een speciaal Jacoba van Beieren concert gegeven.

Een muzikale vertaling van Altena Brass over het leven van Jacoba. Laat de verteller van het Magisch Verhaal Martinus de ridder je mee nemen naar de tijd van Hoekse en Kabeljauwse twisten. Door verschillende muziekstukken waan je je op het Franse hof terwijl Jacoba trouwt met de Franse prins, ervaar je haar strijd in Holland, vier je haar overwinningen en verliezen en wordt je zo meegenomen door haar hele leven. Laat je muzikaal meevoeren te midden van de middeleeuwse kampementen en tenten, ervaar het concert in de historische sfeer van de Slag om Altena. Dit unieke concert zal gegarandeerd zorgen voor een fantastische ervaring. Het concert vind alleen plaats op de zaterdag avond vanaf 19.00 uur.

"Een uniek concert van vol spanning en sensatie dat je niet wilt missen!"

 

Prijzen concert (alleen op zaterdag 18 juni 2022)
Slag om Altena Jacoba Concert:               € 7,00
Slag om Altena + Concert Combi:            € 13,50

 


 

Een muzikale vertaling van Altena Brass

Altena Brass is een brassband afkomstig uit het Land van Heusden en Altena in de provincie Noord Brabant. De band komt met veel succes uit op het hoogste niveau in de Concert Afdeling of Kampioensdivisie en bestaat uit amateur muzikanten, conservatorium studenten en professionele musici. De bandleden komen niet alleen uit de regio, maar ook uit andere provincies. Altena Brass heeft als doelstelling brassbandmuziek te promoten. De band doet dat o.a. door het geven van concerten en het deelnemen aan wedstrijden en festivals. Bij de concerten is zeer veel aandacht voor origineel en vernieuwend repertoire. Altena Brass verzorgde dan ook al zeer veel premières van composities en arrangementen die speciaal voor de band werden geschreven. Veelzijdigheid staat hoog in het vaandel van de band. Naast het klassieke repertoire is er ook ruim aandacht voor lichte muziek en amusement. In binnen- en buitenland wist de band al heel wat prijzen te veroveren bij diverse grote entertainment wedstrijden.

Altena Brass staat sinds 2019 onder leiding van de Belgische dirigent Ward de Ketelaere. 


 

Laat de verteller van het Magisch Verhaal Martinus de ridder je mee nemen in het verhaal

Martinus is een ridder die in de verkeerde tijd is geboren. Van zijn ouders heeft hij tientallen verhalen gehoord over ridders, kastelen en prinsessen. Omdat Martinus graag vertelt, komt hij naar evenementen om hier zijn middeleeuwse sages te vertellen. Verschillende helden komen tot leven bij de verhalen van Martinus de ridder. Laat je zaterdag avond mee nemen door Martinus de Ridder over het verhaal van Jacoba van Beieren tijdens het openlucht concert op deze prachtige locatie. Een muzikale vertaling van Altena Brass van de Slag om Altena, vol spanning en sensatie.


 

Het leven van Jacoba van Beieren heeft altijd tot de verbeelding gesproken

Geboren in 1401 was Jacoba het enige kind van graaf Willem VI van Holland, beter bekend als Willem van Oostervant tijdens de Slag om Altena., en zijn beoogde opvolgster. De gebeurtenissen rondom Jacoba volgde zich in een razend tempo op. Zo werd er op 7 jarige leeftijd een huwelijk gearrangeerd met een zoon van Karel VI van Frankrijk, Jan van Touraine. In 1417 kwam er echter een abrupt einde aan de goede vooruitzichten. Echtgenoot Jan overleed onverwacht en kort daarna stierf Willem VI. Terwijl Jacoba er alleen voor stond, eiste Jan van Beieren, een broer van haar vader, het graafschap Holland op. Hij stelde dat zij als vrouw niet gerechtigd was dit gebied te erven. Sommige steden steunden Jacoba, anderen stonden achter Jan, met als gevolg dat de Hoekse en Kabeljauwse twisten weer oplaaiden.